Je hebt kenners en Betweters

5 redenen waarom Leicester City tóch nog de halve finale van de Champions League bereikt

5 redenen waarom Leicester City tóch nog de halve finale van de Champions League bereikt
|

Atlético Madrid heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft door thuis met 1-0 te winnen van Leicester City. Een derde halve finale-plaats in vier jaar tijd lonkt. Toch hoeven de Engelsen niet te wanhopen. Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom de Engelsen alsnog doorstoten.

5. Herhaling Sevilla-scenario

Opnieuw moet Leicester een achterstand, opgelopen in een duel op Spaanse bodem, zien te repareren. Sevilla, dat niet veel onderdoet voor Atlético, bleek over twee wedstrijden in de achtste finale niet opgewassen tegen de Foxes. Waarom zouden de Engelsen dat scenario niet kunnen herhalen tegen de Rojiblancos?

4. Shakespeare-effect

Leicester was op de dool in Ranieri's tweede seizoen bij de Foxes. Na het vertrek van de Italiaan nam zijn voormalig assistent Craig Shakespeare de honneurs waar en hoe! Shakespeare heeft de club opgelapt: onder zijn leiding boekte Leicester vijf zeges in zeven competitieduels. Ranieri had dit seizoen voor datzelfde aantal overwinningen 19 duels nodig. Shakespeare heeft het vertrouwen weer teruggebracht.

3. Koningskoppel heeft zijn goede vorm hervonden

Zonder de overige spelers te kort te willen doen, kon de landstitel van Leicester vorig seizoen vooral op het conto van Jamie Vardy (24 goals en 12 assists) en Riyad Mahrez (17 goals en 12 assists) worden geschreven. Dit koningskoppel heeft na een moeizame eerste seizoenshelft zijn vorm van de jaargang 15/16 hervonden. Vardy was in zijn laatste 8 Premier League-duels goed voor 6 goals en 2 assists. Mahrez komt niet in de buurt van Vardy, maar tekende in zijn laatste 7 duels 2 goals en 2 assists aan. Vanaf half december tot en met februari bleef hij verstoken van enige betrokkenheid bij een goal.

2. Indrukwekkende staat van dienst in het King Power Stadium

De cijfers zijn alleszeggend na vier gespeelde CL-duels in het King Power Stadium, de thuishaven van Leicester City: 4x winst, 6 goals voor en slechts 1 doelpunt tegen. De Foxes scoren in CL-verband dus altijd op eigen terrein en wisten gerenommeerde ploegen als FC Porto en Sevilla van scoren af te houden. Mocht het na 120 minuten 1-0 staan, dan kan Leicester met een gerust hart de strafschoppenreeks tegemoet zien. Atlético miste dit seizoen 8 van zijn 15 penalty's terwijl de Engelsen 6 van hun 7 strafschoppen benutten.

1. Ploeg die het gewend is mirakels te verrichten

Leicester City heeft er een sport van gemaakt om mirakels te verrichten. Eerst was er natuurlijk het sensationele landskampioenschap en nu heeft de ploeg als CL-debutant de kwartfinale gehaald. Dit decennium haalde nog nooit de regerend Engelse kampioen de halve finale. Bovendien lukte het dit decennium nog geen enkele ploeg als CL-debutant de halve finale te halen. Villarreal was in 2006 de laatste die dat wapenfeit op zijn naam bracht. Leicester lijkt het uitgelezen team om de opvolger van Villarreal te worden.