Je hebt kenners en Betweters

Chinese koopdrift: De 3 best betaalde spelers ter wereld

Chinese koopdrift: De 3 best betaalde spelers ter wereld
|

Het Chinese voetbal hoopt zich zo snel mogelijk minimaal te kunnen meten met het Europese topvoetbal. De clubs in het Aziatische land smijten om die reden met miljoenen en de koopdrift lijkt voorlopig nog niet ten einde. Spelers die hun naam vestigden in Europa, lijken steeds vaker te zwichten voor de uiterst lucratieve deals. De drie voetballers met het hoogste salaris ter wereld zijn nu dan ook niet voor niets alle drie actief in China.

3) Oscar - 469.000 euro per week

Oscar is vanaf eind december de duurste inkomende transfer ooit in het Chinese voetbal. De Braziliaanse aanvallende middenvelder was bij Chelsea geen basisspeler meer en vertrok voor liefst 61 miljoen euro naar Shanghai SIPG. Bij de Chinese club verdient de 25-jarige Oscar zo’n 469.000 euro per week, waarmee hij de op twee naar best betaalde voetballer van de planeet is. Zelfs Gouden Bal-winnaar Cristiano Ronaldo (428.000 euro) en Lionel Messi (394.000) krijgen een lager basissalaris overgemaakt van hun club.

2) Ezequiel Lavezzi - 580.000 euro per week

Ezequiel Lavezzi maakte vorig jaar februari de overstap van Paris Saint-Germain naar Hebei China Fortune. De Argentijnse aanvaller leverde de Parijzenaars zo’n zes miljoen euro op, een bedrag dat in schril contrast staat met het huidige jaarlijkse honorarium van de dribbelaar. Lavezzi verdient tegenwoordig namelijk liefst 580.000 euro per week in het Chinese miljoenencircus, wat neerkomt op zo’n dertig miljoen euro op jaarbasis.

1) Carlos Tévez - 720.000 euro per week

Carlos Tévez mag zich sinds eind december de best betaalde voetballer ooit noemen. De Argentijn, die furore maakte bij onder meer Manchester City en Juventus, verliet zijn jeugdliefde Boca Juniors om het hoogste spelerssalaris ooit te gaan opstrijken. Tévez verruilde in 2015 Juventus voor Boca, omdat hij zijn familie in Buenos Aires miste. Zijn nieuwe club Shanghai Shenhua zal wekelijks zo’n 720.000 euro overmaken naar de spits, die daarmee in twee jaar tijd ongeveer 75 miljoen euro zal verdienen. Zo’n duizelingwekkend bedrag zal het gemis van zijn familie ongetwijfeld wat doen afnemen.