Je hebt kenners en Betweters

De top 11 bekende Feyenoordfans

De top 11 bekende Feyenoordfans

Eén van deze drie is volgens Ron Jans voor Feyenoord.

|

Het Feyenoord supportersLegioen kent flink wat prominente namen, waarvan sommigen zelfs wel heel beroemd zijn.

Paul Elstak

Paul Elstak, beter bekend als DJ Paul Elstak, is al zijn hele leven fan van Feyenoord. De hardcore-dj is regelmatig aanwezig in de Kuip en stond ook al vaak in de Legioenzaal, waar in de rust muziek wordt gedraaid voor fanatieke Feyenoordsupporters. Bekend zijn de beelden van Elstaks optreden voorafgaand aan het duel met AS Roma, waarna de Rotterdammer door een Italiaanse krant zelfs als ‘hooligan dj’ werd neergezet.

 

VIDEO: het legioen in De Kuip gaat los op DJ Paul Elstak voor #FEYsev #UEL

Een video die is geplaatst door Feyenoord (@feyenoord.rotterdam) op

Renate Verbaan

Op de open dag van Feyenoord in 2007 werd Renate Verbaan gepresenteerd als eerste vrouwelijke ambassadeur van de Rotterdamse club. Hierdoor werd zij hét gezicht van Feyenoord in binnen- en buitenland voor dat seizoen. “Ik ben een Feyenoorder in hart en nieren, de club is me met de paplepel ingegoten en ik ben een geboren en getogen Rotterdamse. Ik hoef niemand hier uit te leggen waarom deze club zo bijzonder is”, sprak Renate na haar aanstelling in 2007.

Wouter Bos

Wouter Bos was lange tijd politiek leider van de Partij van de Arbeid. Bos vervulde onder andere de taak van Minister van Financiën en hij was vicepremier in het kabinet-Balkenende IV. Naast de politiek had Bos ook een voorliefde voor Feyenoord. Hij stond al eens in het Feyenoord Magazine en gaf in maart 2015 tijdens een borrel van de Feyenoord Business Club toe dat hij als klein jongetje keeper van de Rotterdamse club wilde worden.

Raemon Sluiter

In 2009 stopte Raemon Sluiter met tennissen. Hij was al sinds 1996 actief op het hoogste niveau. Sluiter bleef altijd een liefhebber van sport en niet alleen van tennis. De geboren Rotterdammer volgt Feyenoord al een hele lange tijd en deelt zijn mening over de club graag op sociale media. In 2003/2004 was de ex-proftennisser zelfs ambassadeur van Feyenoord en in aanloop naar het 75-jarige jubileum beschreef Sluiter zijn ‘Kuipgevoel’ in een video voor Feyenoord TV. Niet alleen Raemon is fan van Feyenoord, ook zijn wederhelft, Fatima Moreira de Melo, is supporter van de Rotterdammers.

Rob Geus

Rob Geus werd in 1971 geboren in Rotterdam en is kok en presentator van beroep. Geus is vooral bekend geworden door het programma De Smaakpolitie, waarin hij horecagelegenheden beoordeelde op hygiëne van kwaliteit. Ook werd Rob bekend met zijn oneliner “Daar word ik niet vrolijk van.” Naast het koken is Rob Geus ook een supporter van Feyenoord. Dat zegt hij zelf, maar in juni van dit jaar vergeleek hij de toenmalige trainer Fred Rutten met de klagende typetjes uit The Muppet Show. Hij sprak de volgende woorden: “Met alle respect, maar onder Fred Rutten is niemand beter geworden.”

Lee Towers

Als we het over echte voorbeelden van Feyenoordfans gaan hebben, dan komt Lee Towers vanzelf voorbij. De zanger bracht onder andere de liedjes “You’ll Never Walk Alone” en “Mijn Feyenoord” uit. Deze hits worden nog altijd veel gedraaid in de Kuip. In de mindere periodes stond Lee Towers bekend om iemand die het publiek probeerde op te zwepen.

 

Dennis van der Geest

Dennis van der Geest is een voormalig judoka. Hij werd eenmaal wereldkampioen en tweemaal won hij het Europees kampioenschap. Ook deed Van der Geest drie keer mee aan de Olympische Spelen. Op 27 juni 1975 werd de judoka geboren in Haarlem, maar dat neemt zijn liefde voor Feyenoord niet weg. Van der Geest is al de derde in dit rijtje die ambassadeur van de Rotterdamse voetbalclub is geweest. Dit was in het seizoen 2005/2006. Bij barbecues van de supportersvereniging is ‘DJ Dennis van der Geest’ vaak achter de draaitafel te vinden.

Andries Knevel

Zelfs theoloog, schrijver en presentator Andries Knevel is fan van de voetbalclub uit de havenstad. Knevel presenteert op televisie en was voorheen zelfs programmadirecteur bij de Evangelische Omroep. Daarnaast heeft de gelovige Knevel een zwak voor Feyenoord. Toen de presentator in 2014 in Pakistan was, vond hij een zeer opvallende deur. Hij kon de rood-witte afscherming niet aan zich voorbij laten gaan en poseerde naast de Pakistaanse Feyenoordfans.

Martin van Waardenberg

Een bekende Feyenoordfan met een wel zeer uitgesproken mening is Martin van Waardenberg. De geboren en getogen Rotterdammer is cabaretier en acteur van beroep en is sinds 2003 te zien in Sesamstraat als de boze buurman. Toen Feyenoord eind april van dit jaar gelijkspeelde tegen FC Groningen, liet Van Waardenberg zonder enige schaamte weten wat hij vond van de tegenstander.

Tiny en Lau

Tiny en Lau zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en waren regelmatig te zien op televisie. Het hilarische echtpaar, dat zich niet druk maakte om een scheldwoord meer of minder, voerde uitgebreid een hevige discussie over het duel ADO Den Haag – Feyenoord in de KNVB Beker. Ondanks een hoop gevloek en geschreeuw kwamen de twee ouderen er niet uit. Naar aanleiding van dit filmpje ging Feyenoord TV bij Tiny en Lau op bezoek om een Feyenoord-shirtje uit te delen. De reactie van Lau spreekt boekdelen.

Koningin Máxima

Ten slotte: weinig bewijs is er niet en het verschil met onze vorige bekende fans kon niet groter zijn, maar Ron Jans heeft zich ooit laten ontvallen dat ook koningin Máxima voor Feyenoord is, en waarom zouden we Ron Jans niet geloven? Als het echt zo is, is Máxima direct de meest bekende Feyenoordsupporter van allemaal.