Je hebt kenners en Betweters

Stoutmoedig Barcelona wil tegen granieten Juve-defensie een nieuw mirakel verrichten

Stoutmoedig Barcelona wil tegen granieten Juve-defensie een nieuw mirakel verrichten
|

Zo ongenaakbaar als Barcelona in zijn beste dagen was, zijn de Catalanen allang niet meer. Zoveel maakten de CL-uitduels tegen Paris Saint-Germain en Juventus wel duidelijk. Dat de Blaugranas tegen PSG alsnog doorgingen, was een wonder op zich. Die getoonde veerkracht zal zeker aan de dag moeten worden gelegd tegen de granieten Juventus-defensie. Luis Enrique gelooft in een nieuw mirakel en heeft een gedurfd aanvalsplan in gedachten om de Italiaanse kampioen over de knie te leggen.

Aanvalsoctet

Positivo's zullen erop wijzen dat de opgave tegen Juventus minder zwaar is in vergelijking met het returnduel tegen PSG. Sceptici beweren dat de Italianen de kunst van het verdedigen een stuk beter beheersen dan de Fransen. Luis Enrique is daarvan natuurlijk doordrongen en is bereid veel risico's te nemen. De Barça-coach sluit niet uit dat hij met acht spitsen gaat spelen. Zoals gebruikelijk zal het MSN-trio een voortrekkersrol moeten vervullen. Het Argentijns-Uruguayaans-Braziliaanse samenwerkingsverband is tot grootste daden in staat zoals dataspecialist Ramon Min dagelijks laat zien via zijn Twitter-accounts.

 

 

Perfect parcours

De laatste keer dat Juventus de Champions League veroverde, dateert uit 1996. Destijds kon aanvoerder Gianluca Vialli als eerste de cup met de grote oren omhoog torsen. De sterspeler van weleer beschouwt de huidige Serie A-lijstaanvoerder als het beste team van Europa. Tegen La Gazzetta dello Sport zei hij geïmponeerd te zijn door de mentale weerbaarheid en de fysieke kracht van Juventus. Daar valt genoeg voor te zeggen, zeker op Europees vlak heeft Juventus tot nu toe een haast perfect parcours afgelegd. Op twee remises na waren er louter zeges in negen duels en die overwinningen gingen bijna altijd gepaard met het houden van de nul. Corentin Tolisso (Lyon) en Nicolás Pareja (Sevilla) waren de enige spelers die een bres wisten te slaan in de hechte Juve-defensie.


Nicolas Pareja | Sevilla 1 - 0 Juventus door eurofoot4

'Comeback kings'

De enige tegenvaller die Juventus recent kreeg te incasseren, was het uitvallen van Paolo Dybala afgelopen week. De Argentijn kreeg een tik op zijn enkel in het duel tegen hekkensluiter Pescara en moest voortijdig naar de kant. De aanvaller is er gerust op dat hij in Camp Nou aan de aftrap verschijnt, vertelde hij aan de Argentijnse sportzender TyC Sports.

Spaanse ploegen hebben een reputatie als ‘comeback kings’ van het Europese voetbal opgebouwd. Real Madrid bijvoorbeeld ontsnapte in de jaren tachtig, op weg naar zijn tweevoudige UEFA Cup-winst, enkele keren op de meest wonderbaarlijke manieren.Ook Barcelona heeft in het verleden meer dan eens een 3-0 achterstand weggepoetst. Of dat gaat lukken tegen Juventus is nog maar de vraag. De Italianen zijn 441 minuten zonder tegendoelpunt in CL-verband. Gianluigi Buffon verschalken is al een prestatie op zich, laat staan drie keer. Een nieuw mirakel ligt daarom niet voor de hand. Wonderen vinden meestal eens in de zoveel tijd plaats en niet binnen een tijdsbestek van zes weken.

Aanvang Barcelona - Juventus, Woensdag 19 april, 20:45 uur.