Je hebt kenners en Betweters

Zo ziet de winterstop van Ajax, Feyenoord en PSV eruit (trainingskamp en oefenduels)

Zo ziet de winterstop van Ajax, Feyenoord en PSV eruit (trainingskamp en oefenduels)
|

Het nieuwe jaar begint voor de top 3 uit de Eredivisie traditiegetrouw buiten Nederland. Ajax, Feyenoord en PSV zijn naar Zuid-Europa afgereisd om daar trainingskampen te beleggen ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Programma Ajax

Ajax speelt op zaterdag 7 januari in Albufeira twee oefenduels. In het Estádio Municipal treffen de Amsterdammers om 13:30u. Excelsior en om 16:30u. RB Leipzig. Het trainingskamp dat Ajax in Portugal belegt, is op 2 januari begonnen en duurt tot en met 8 januari.

Het eerste competitieduel van 2017 speelt Ajax op zondag 15 januari (14:30u.) in Zwolle tegen PEC.

Programma Feyenoord

Voor het eerst sinds 2014 vertoeft Feyenoord weer in Marbella. De Rotterdammers verblijven van 3 tot en 8 januari in de Andalusische badplaats. Op zaterdag 7 januari staan er twee oefenduels op het programma. Om 15:00u. wordt er gespeeld tegen FSV Mainz 05, de huidige nummer 10 van de Bundesliga. Eerder die dag wordt er een besloten duel afgewerkt tegen Katwijk.

Met een uitwedstrijd bij Roda (12:30u.) JC hervat Feyenoord op zondag 15 januari de competitie.

Programma PSV

Net als Feyenoord verblijft PSV in de eerste week van 2017 in Zuid-Spanje. Van 2 tot en met 9 januari verblijven de Eindhovenaren in Jerez de la Frontera. In het stadion van Real Balompédica Linense te Cádiz speelt PSV op zaterdag januari (16:00u.) een duel tegen grootmacht Borussia Dortmund. Een dag later (om 17:00u.) oefent de ploeg van Phillip Cocu in Algeciras  tegen SC Freiburg, dat momenteel de nummer 8 van de Bundesliga is.

PSV speelt zijn eerste Eredivisie-wedstrijd van 2017 op zaterdag 14 januari (19:45u.) thuis tegen Excelsior.